Az Element cserepeslemez kiváló választás családi házak, lakóépületek, garázsok tetőfedéséhez, időtállósága, könnyű súlya és széles színválasztéka teszi vonzóvá lakossági felhasználóink részére.

Element cserepeslemez technikai adatai

Anyagvastagság 0,5 mm   Az Element Cserepeslemez kiváló válsztás családi házak, lakóépületek, garázsok tetőfedéséhez
Hasznos szélesség 1110 mm  
Lépéshossz 350 mm  
Súly 4,40 kg/m2  
Maximális hossz 6000 mm  
Profilmagasság 23 mm  
Festékréteg 25 um  

Több cserepeslemez >>

További acél tetőlemezek >>

Element cserepeslemez képgaléria

View the embedded image gallery online at:
http://www.tesz97.hu/element-cserepeslemez.html#sigFreeIdb20a163128

Metszeti rajz

Element cserepeslemez metszeti rajz

Element cserepeslemez felhasználási területei

  • családi házak
  • lakóépületek
  • garázsok, műhelyek
  • kisebb ipari épületek

Cserepeslemez árak megtekintése >>

30ev garancia

Element cserepeslemez jellemzői

Az Element cserepeslemez gyártása telephelyünkön történik, kiszállítása és egyedi méretre gyártása vevőink igénye szerint történik. A poliészter acéllemez bevonati rendszernek köszönhetően időtálló megoldást kínál a lakossági felhasználók körében, de kisebb gazdasági épületek tetőfedéséhez is ideális választást lehet.

Element cserepeslemez műszaki adatainak letöltése

Element cserepeslemezhez hasonló termékek

Matt Element cserepeslemez

Matt Element cserepeslemez

A Matt Element cserepeslemez szintén a lakossági felhasználók kedvelt építőanyaga, kifinomult matt színválasztékunkból minden bizonnyal megtalálja az Ön által preferált cserepeslemezt.


Vásárlói vélemények

2013.11.25.

5/ 5

Ronga úr kijött felmérni a tetőt, már másnap megkaptuk az árajánlatot, nagyon szépen kidolgozták. El is fogadtuk és az element cserepeslemezzel újítottuk fel a tetőnket, nekünk nagyon tetszik. Nem kellett lebontani az egész tetőt, csak egy kicsit megerősítették és így is rá tudták rögzíteni a lemezt. Az ereszcsatornát is fel tudták rakni, azt is kicseréltük. Nagyon meg vagyunk velük elégedve, van egy műhely is az udvarban, azt is velük fogjuk felújíttatni jövőre.

Néhány gondolat a cserepeslemez előnyeiről

A cserepes lemez technológiája hazánkban – az észak európai országokhoz képest - még viszonylag újnak számít, szélesebb körben csak néhány éve kezdődött meg alkalmazása. Elsősorban lakossági célokra használják, de kiválóan alkalmas szinte bármilyen épület tetőfedésére, így gyakran alkalmazzák például rendezvényközpontok, plázák, irodaépületek vagy éppen gyárak esetében is.

cserepeslemez-tetoCserepes lemez tető hóvágókkal

Ez az új tetőfedési technológia Magyarországon még nem terjedt el, ám erre minden bizonnyal nem kell sokat várni, hiszen számos előnnyel rendelkezik a hagyományos cserepekhez képest: nem csak olcsóbb és tartósabb, de jóval hatékonyabb is, mint a kerámia cserepek.

Egyik legfontosabb előnye a hagyományos cserepekhez képest, hogy sokkal könnyebb: tető súlyát akár 90 százalékkal is csökkentheti. Köszönhetően a nagyságrenddel kisebb önsúlynak, a tetőszerkezetre nehezedő nyomás is kisebb lesz, így nincsen szükség akkora teherbírásra. Kis súlya miatt nagyon gyakran előfordul, hogy az új cserepes lemezeket egyenesen a régi, elavultabb rétegre helyezik rá. A cserepek teherbíró képessége ugyanakkor, köszönhetően acél magjuknak, jóval nagyobb. Felszerelése is költséghatékonyabbá válik, hiszen mind a szállítás, mind a tetőre történő feljuttatás, az egész műveletsor sokkal kevesebb megterhelést jelent.

A hagyományos kerámia cserepekkel szemben újabb komoly előnye a technológiának, hogy a lemez egyáltalán nem vesz fel vizet. Így tehát nem kell aggódnunk sem az esetleges téli fagykárok, sem beázás miatt. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a lemezek anyaga többrétegű, kezelt felületű fém. A belső acél réteget mindkét oldalon horgany- és passziváló rétegek fedik, kívül pedig a napfénnyel és UV-sugárzással szemben remekül ellenálló poliészter réteg található.

Kis súlyuk és speciális rögzítési technikájuk miatt a tetőre helyezésük jóval egyszerűbb, ráadásul már 14 fokos tetőhajlásszögtől alkalmazhatóak, ami a hagyományos cserepekről nem mondható el. Ezen felül pedig jóval tartósabbak is – élettartamuk három-négy évtized is lehet.

Összességében tehát minden tekintetben költséghatékonyabbak és kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a kerámia, vagy beton cserepek.