A cserepeslemezek sokoldalúságuknak és előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően szinte bármilyen épület tetőfedésére felhasználhatók. A legtöbbször lakossági célokra, lakóépületek fedésére alkalmazzák, gyakran azonban nagyobb bevásárló központokat, irodaépületeket, templomokat vagy kórházakat is fednek vele. Elsősorban ugyanakkor a családi házak esetében használják.

Hogy miért olyan univerzális a cserepeslemez? Ennek egyik oka kis súlya – körülbelül tizedannyit nyom csak, mint a hagyományos, kerámia, vagy beton tetőcserepek, ennek köszönhetően könnyen szállíthatóak és rögzíthetőek, tehát legyen szó bármilyen épületről, a tetőfedés nem követel meg komolyabb erőfeszítéseket, ezért a költségek is alacsonyabbak lesznek.

A kis önsúlynak köszönhetően komolyabb teherbírással rendelkező tetőszerkezetre sincsen szükség, tehát gyengébb tetőkre is felszerelhető. Ha pedig felújításról, modernizálásról van szó, egyszerűen rá lehet fektetni az új réteget a korábbi tetőfedő anyagra.

A cserepeslemezek különleges rögzítési módja is számos előnyt biztosít – nem csak száz százalékban szél-, vihar- és vízállóvá teszi a tetőt, de lehetőséget ad arra is, hogy akár már 14 fokos tetőhajlásszögtől felhelyezésre kerüljön.

cserepeslemez-lapostetoCserepeslemezzel fedett lapostető

A cserepeslemez emellett méretre szabható – a megrendelő határozhatja meg, pontosan mekkora méretű lemezekre van szüksége, nem kell kompromisszumokat kötnie, a lemezek pedig akár egyben, nagyobb darabokban is rögzíthetőek, ezzel megint csak gyorsabbá téve a munkát. Felülete emellett egységes is. A gyártók jóvoltából rendelkezésre állnak olyan elemek, amelyeknek köszönhetően azokon a helyeken sem törik meg a tető egysége, ahol bádogos munkák elvégzésére van szükség.

Mivel a cserepeslemez gyártás során gyakorlatilag bármilyen színben és méretben előállíthatók az elemek, könnyedén kiválaszthatja az épület homlokzatához illő színt. Felhelyezés után a hagyományos tetőcserepektől ránézésre szinte megkülönböztethetetlen – talán csak abban más, hogy jóval tisztább, esztétikusabb. Sima felületének köszönhetően a moha sem tapad meg rajta, a szennyeződések nagy részét pedig az eső lemossa róla.