Trapézlemez tudnivalók

ereszcsatorna-tisztitasNem árt felkészülni a hideg téli napokra, hiszen az év közben, főként ősszel felgyülemlett falevelek eltömíthetik az ereszcsatornát, meggátolva ezzel a víz lefolyását. Következmények: a befagyott ereszcsatornán jégcsapok képződnek, amelyek olvadás esetén akár balesetet is okozhatnak, illetve az eresz a befagyás következtében eldeformálódhat, így a tetőről lefolyó víz akár a homlokzatra is kerülhet. Hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat? Segítünk Önnek a felkészülésben alábbi cikkünkkel.

trapezlemez-hatter-kavezobanCsodák pedig vannak! Igaz, mi is ritkán találkozunk olyan megrendelővel, aki beltérre szeretné felhasználni a termékeinket. A kreativitásnak valóban csak a képzelet szabhat határt, hiszen egy tipikusan kültérre gyártott építészeti fedőanyagot ritkán szokás beltérre felhasználni. Ahogy a mondás tartja: ízlések és pofonok.. Nos döntse el mindenki maga, hogy a következő házfelújításnál mivel szeretné feldobni a konyhát, a hálószobát, vagy a vizesblokkot. Jöjjön akkor néhány ötletes megoldás acél trapézlemezek és hullámlemezek beltéri felhasználására.

Megeshet, hogy a trapézlemezeket a leszállítás után nem használjuk fel azonnal. A trapézlemezek alapvetően igen strapabíró termékek, ha azonban hosszú távon is meg kívánjuk őrizni minőségüket, a tárolásuk során be kell tartanunk néhány egyszerű, de kikerülhetetlen alapszabályt.

Természetesen oda kell figyelnünk arra, hogy a lemezek ne szenvedjenek semmilyen sérülést – a szállítás során ezért az a legjobb, ha mindig kézi erővel, vagy spaniferrel, óvatosan emelik a lemezeket, kötelek vagy láncok használata nélkül, és nem helyeznek egymásra túl sok réteget. Nem csak a mozgatáskor, de tároláskor is vigyázzunk, hogy a trapézlemez táblákon ne keletkezzen karc, horpadás, ütődés, ne hajoljanak vagy törjenek meg az elemek. Ne tároljuk olyan helyen, ahol nehezen észrevehető, és ráléphetnek vagy járművel ráhajthatnak.

A könnyűszerkezetes épületek egyik elsőszámú alapanyaga a trapézlemez – ennek számos oka van, amelyek közül az egyik éppen az, hogy szerelése rendkívül könnyű. Ugyanakkor természetesen előfordulhat, hogy nem találkoztunk még korábban ezzel az anyaggal, nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban, és inkább segítség után nézünk, mint hogy elrontsunk valamit. Alább olvasható tehát egy rövid, egyszerű trapézlemez szerelési útmutató, amely mindenkinek a segítségre lehet.

A trapézlemezeket ipari, lakossági és mezőgazdasági célokra is gyakran használják, legyen szó akár különféle csarnokok, garázsok vagy éppen magtárolók fedéséről, vagy homlokzatuk kialakításáról.

A mezőgazdaságban sokszor különösen megérheti ehhez a termékhez folyamodni, hiszen rengeteg pénzt takaríthatunk meg vele. A trapézlemezeket a mezőgazdaságban felhasználhatjuk csűrök, magtárolók építésekor.