Trapézlemez - Element magyar trapézlemezek

Minőségi magyar trapézlemez közvetlenül a gyártótól. Kedvező árak, 15 év garancia, országos kiszállítás.

További acél tetőlemezek >>

Cégünk kizárólag I. osztályú acéllemezből gyártja termékeit. A bevonati rendszereknek és a minőségi acél alapanyagnak köszönhetően az ELEMENT trapézlemezek I. osztályú minőségűek, időtállóak mind esztétikai, mind szerkezeti szempontból.

T18 Element Trapézlemez

T18 Element Trapézlemez

A T18-as lemez a legkedveltebb a lakossági felhasználók körében, tetőfedésre, oldalfalak kialakítására és kisebb ipari épületek, tárolók, garázsok tetőfedéséhez ideális.


T35 Element Trapézlemez

T35 Element Trapézlemez

A T35-ös lemezek főleg ipari épületek, gazdasági épületek tetejére jelent kitűnő megoldást. Ezt a típust tető-, illetve falprofilként is tudjuk gyártani!


T45 Trapézlemez

T45 Trapézlemez

A T45 trapézlemez kis lejtésű tetőknél elterjedt. Alkalmas raktárak, kereskedelmi-, mezőgazdasági- és ipari épületek, sportcsarnokok építésére.


T50 Trapézlemez

T50 Trapézlemez

A T50 trapézlemez elsősorban ipari és mezőgazdasági épületek, csarnokok tetőburkolataként használatos. Alkalmazása bennmaradó zsaluzatként is elterjedt.


T18 Element Trapézlemez

T55 Trapézlemez

A T55-ös lemezek ipari- és középületek, sportcsarnokok, irodaházak, mezőgazdasági épületek tető- és falburkolataként alkalmazhatók, alátámasztásához elegendő a 1000-1500 mm szelemenköz is.


Trapézlemez bevilágító

Trapézlemez bevilágító

A trapézlemez tetők hasznos kiegészítője a bevilágító elem, amely használatával az épületben a természetes fény bejutását biztosítjuk. Fényáteresztő képessége 75-80% körüli.


Hasznos tanácsok az ereszcsatorna őszi tisztításához

Nem árt felkészülni a hideg téli napokra, hiszen az év közben, főként ősszel a felgyülemlett falevelek eltömíthetik az ereszcsatornát, meggátolva ezzel a víz lefolyását. Következmények: a befagyott ereszcsatornán jégcsapok képződnek, amelyek olvadás esetén akár balesetet is okozhatnak, illetve az eresz a befagyás következtében eldeformálódhat, így a tetőről lefolyó víz akár a homlokzatra is kerülhet. Hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat? Segítünk Önnek a felkészülésben alábbi cikkünkkel.

ereszcsatorna-tisztitas

Bővebben: Ereszcsatorna tisztítása ősszel

Miért az ELEMENT trapézlemez?

A Tesz-97 Kft. által gyártott ELEMENT tető és falburkolati acéllemezek első osztályú alapanyaguknak köszönhetően időtálló megoldást jelentenek könnyűszerkezetes rendszerekhez. A trapézlemez, a cserepeslemez és a szinuszlemez minden esetben tüzihorganyzott, nagyszilárdságú acéllemezből készül, továbbá többrétegű bevonati rendszerrel van ellátva, ezáltal lehetőséget kínál a hazánkban korábban készült alumínium lemezek – melyek szilárdsága, strapabírósága nem volt hosszútávra tervezhető – kiváltására.

Element trapézlemez

Bővebben: Miért az ELEMENT trapézlemez?

Trapézlemez árak

A trapézlemez árak nettó árak és magyar forintban (HUF) értendők.
Trapézlemez termékeinket a hasznos szélesség alapján értékesítjük.

AKCIÓS Trapézlemez árlista

Trapézlemez típusa RAL 5010 színben
(fényes)
Element T18 trapézlemez
RAL 5010, 6011 fényes, 0.5 mm vastag, festékréteg 25 um
Részletek...
1640 Ft +ÁFA/m2
(teljes szélességgel
1569 Ft + ÁFA)

Element T35 trapézlemez
RAL 5010, 6011 fényes, 0.5 mm vastag, festékréteg 25 um
Részletek...
1690 Ft +ÁFA/m2
(teljes szélességgel
1628 Ft + ÁFA)

 

Bővebben: Trapézlemez árak

Milyen célra érdemes trapézlemezt használni?

Tetőfedés trapézlemez segítségével
Tetőfedés

A trapézlemez kiváló választás kisebb ipari épületek, tárolók és garázsok, mezőgazdasági épületek tetőfedéséhez.

Bővebben a trapézlemez tetőkről

 

Épületek oldalfala trapézlemezből
Épületek oldalfala

Ha például falat szeretnénk felhúzni, és nem elsődleges szempont a hőszigetelés, akkor mindenképpen az egyik leggyorsabb megoldás trapézlemezzel vagy hullámlemezzel dolgoznunk. Előnyei a következők...

Bővebben a trapézlemez oldalfalakról

Trapézlemez kerítések
Kerítések

Habár a trapézlemez, hullámlemez - más néven „lindab lemez"- mint késztermék napjainkban leginkább ipari, mezőgazdasági kivitelezések legkedveltebb felhasználási anyaga, egyre inkább teret hódít mint kerítéselem.

Bővebben a trapézlemez kerítésekről

Hova ajánlunk 18 mm-es trapézlemezt?

Element T18-as lemez felhasználása tetőre

A 0,5 mm anyagvastagságú horganyzott, vagy színes trapézlemez praktikus tetőburkoló anyag fa, vagy acél tartógerendára erősítve. Szerelése gyors, sok időt spórolhatunk meg. Az általunk gyártott típusok közül a T18-as trapézlemez a legkedveltebb tetőfedő anyag a lakosság körében, mert a mintázata praktikus nagy felületű tetőre és oldalfalra egyaránt. Kisebb ipari épületek, tárolók és garázsok tetejére választják, mert elegendő 500-600 mm távolságban alátámasztani. A T18-as trapézlemez teljes szélessége 1150 mm, de a lemezeket egymásra helyezve 40 mm átfedéssel kell a tetőre rakni, így a hasznos szélessége 1100 mm. A lemez hosszát méretre vágjuk, vagyis egy darabban tudják felrakni a tetőre, a gerinctől az ereszig. Ha a tető hossza olyan méretű, hogy a lefedését két táblával kell megoldani, akkor minimum 100 mm átfedéssel kell számolni, hogy a takarás biztonságos, tartós és beázásmentes legyen.

A tetőhöz ajánlunk még megfelelő profilú tömítőprofilt, gerincelemet, szelement, tetőfóliát, élhajlított lemezeket illetve kötőelemeket, csavarokat.

T18-as trapézlemez felhasználása oldalfalnak

A T18-as trapézlemez mintázata miatt népszerű megoldás csarnokok, gazdasági épületek, garázsok oldalfalának. A zártszelvény keretekre felfogatása gyors a különböző önfúró csavarokkal, vagy szegecsekkel. Az oldalszelemenek távolsága 700-800 mm esetén stabil támasztékot jelent a vékonyabb trapézlemeznek is.

Trapézlemez oldalfalnak

A falmagasság szabadon választható, hiszen a hosszúságot pontosan méretre vágjuk. A sarkokhoz, vagy nyílászáróknál a szegéshez színazonos élhajlított elemeket kínálunk a szükséges méretben és formában. Igény esetén síklemezt is tudunk szállítani, így lehetőség van a különböző záróprofilok helyszínen történő lehajtására is.

T18-as trapézlemez felhasználása kerítésnek

A T18-as trapézlemez kedvező ára és könnyű szerelhetősége, valamit alacsony bordamagassága miatt kedvelt választás kerítésekhez. A kerítés tetejét minden esetben szegjük le megfelelő élhajlított profillal, amely esztétikailag befejezetté teszi a kerítést.

Trapézlemez kerítés

A T18-as trapézlemezből készített kerítések időtállóságuk, valamint esztétikai jellegük megőrzése miatt kiváló választást jelentenek mind lakossági, mind pedig ipari felhasználásra egyaránt.

Hova ajánlunk 35 mm-es trapézlemezt?

A T35-ös lemez statikailag erősebb, mint a T18-as trapézlemez, a 35 mm-s bordamagassága miatt. Az erősebb profil lehetővé teszi, hogy akár 8-10 méter hosszú lemezt gyártsunk le, így egy hosszabb tetőt is egy táblával le lehet fedni a gerinctől az ereszcsatornáig. A 0,5 mm anyagvastagságú színes trapézlemez a tetőszelemenekre erősítve praktikus és egyben esztétikus tetőburkolat.

Főleg ipari épületek, gazdasági épületek tetejére választják, mert a T35-ös trapézlemez alátámasztásához elegendő a 1000-1500 mm szelemenköz is.