Magyar cserepeslemez közvetlenül a gyártótól

Anyagvastagság 0,5 mm   element-cserepeslemez
Hasznos szélesség 1110 mm  
Lépéshossz 350 mm  
Súly 4,40 kg/m2  
Maximális hossz 6000 mm  
Profilmagasság 23 mm  
Festékréteg 25 um  

Anyagvastagság 0,5 mm   matt-cserepeslemez-01
Hasznos szélesség 1110 mm  
Lépéshossz 350 mm  
Súly 4,40 kg/m2  
Maximális hossz 6000 mm  
Profilmagasság 23 mm  
Festékréteg 35 um  

A feltüntetett árak nettó árak és magyar forintban (HUF) értendők. Termékeinket a hasznos szélesség alapján értékesítjük.

Megnevezés Festékréteg Vastagság Ár / m2
AKCIÓS Element cserepeslemez
RAL 5010, RAL 6011 színben, I. osztályú lemezből
25 um 0,5 mm 1640 Ft + ÁFA
(teljes szélességgel
1543 Ft + ÁFA)
Element cserepeslemez
Standard színekben, I. osztályú lemezből
25 um 0,5 mm 1750 Ft + ÁFA
(teljes szélességgel
1647 Ft + ÁFA)
Element matt cserepeslemez
Standard színekben, I. osztályú lemezből
35 um 0,5 mm 1850 Ft + ÁFA
(teljes szélességgel
1741 Ft + ÁFA)

 

A cserepeslemez technológiája hazánkban – az észak európai országokhoz képest - még viszonylag újnak számít, szélesebb körben csak néhány éve kezdődött meg alkalmazása. Elsősorban lakossági célokra használják, de kiválóan alkalmas szinte bármilyen épület tetőfedésére, így gyakran alkalmazzák például rendezvényközpontok, plázák, irodaépületek vagy éppen gyárak esetében is.

cserepeslemez-tetoCserepeslemez tető hóvágókkal

Ez az új tetőfedési technológia Magyarországon még nem terjedt el, ám erre minden bizonnyal nem kell sokat várni, hiszen számos előnnyel rendelkezik a hagyományos cserepekhez képest. A cserepeslemez nem csak olcsóbb és tartósabb, de jóval hatékonyabb is, mint a kerámia cserepek.

A cserepeslemezek sokoldalúságuknak és előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően szinte bármilyen épület tetőfedésére felhasználhatók. A legtöbbször lakossági célokra, lakóépületek fedésére alkalmazzák, gyakran azonban nagyobb bevásárló központokat, irodaépületeket, templomokat vagy kórházakat is fednek vele. Elsősorban ugyanakkor a családi házak esetében használják.

A tető cserépburkolata előbb-utóbb végül javításra, esetleg teljes felújításra szorul. Ez sosem egyszerű (és még kevésbé örömteli) feladat, hiszen általában tetemes költségekkel, utánajárással, sok vesződséggel jár együtt. Viszont ha cserepeslemezzel újít fel, nem csak gyorsabban, egyszerűbben végezhető el a munka, de a költségeken is jelentősen spórolhat.

Element CserepeslemezElement cserepeslemez

A cserepeslemezeknek a hagyományos kerámia cserepekhez képest számos előnye van. Acél magjuknak és speciális felépítésüknek, továbbá opcionálisan rendelhető antikondenzációs filcbevonatú felületüknek köszönhetően rendkívül hosszú, akár 3-4 évtizedes élettartammal rendelkeznek. Cserepeslemezek alkalmazásával rendkívül strapabíró, a viharoknak, szélnek is ellenálló tetőt alakíthatunk ki.

A cserepeslemez napjaink egyik legmodernebb, számtalan előnnyel rendelkező tetőfedési technológiája. Ahhoz azonban, hogy előnyeit maradéktalanul élvezhessük, be kell tartanunk néhány igen egyszerű szabályt. Természetesen nem csak a rögzítésnél kell kiemelten odafigyelnünk – bár ez meglehetősen egyszerű feladat – hanem a lemezek szállításánál és tárolásánál is.

Az acél cserepeslemez alapvetően igen strapabíró, tartós gyártmányú anyag, ugyanakkor a szállítás során nagy gonddal kell eljárnunk, ugyanis ekkor akaratlanul megsérthetjük. Legyünk mindig óvatosak, és védjük a lemezeket a karcolásoktól és a törésektől, ezek ugyanis a későbbiekben jelentősen csökkenthetik a hatékonyságot és az élettartamot, ezzel növelhetik költségeinket. Tehát a lemezt mindig nagy gonddal kezeljük. Kerüljük a kötelek és láncok használatát, amelyekkel megsérthetjük az anyagot – a legjobb, ha spanifert, vagy kézi erőt alkalmazunk, még akkor is, ha ehhez sok emberre van szükség.

A cserepeslemez szerelése a hagyományos lemezekénél jóval egyszerűbb, azonban természetesen így is komoly odafigyelést, precizitást megkövetelő feladat. A szerelés megkezdése előtt az első munkafázis a vágás, azaz a cserepeslemez megfelelő méretre igazítása. Ennek a technológiának ugyanis nagy előnye a hagyományos kerámia cserepekhez képest, hogy a felhasználási területtől függően a megrendelő gyakorlatilag bármilyen méretben kérheti a lemezek szerelését.

Cserepeslemez vágásaCserepeslemez vágása lemezvágó ollóval

A vágásnál leginkább arra kell odafigyelnünk, hogy helyes szerszámot válasszunk a művelet elvégzéséhez. A legfontosabb szempont, hogy sohase válasszunk olyan szerszámot, amely hőhatást kelt, ezzel ugyanis kárt okozhatunk a cserepeslemezekben. Ez a lemezek bevonatán színelváltozást okozhat, égési foltok jelenhetnek meg rajta. Ilyen eszköz lehet például a sarokköszörű. Ehelyett válasszunk más, egyszerűbb eszközöket, mint az egyenes vonalban vágó fűrész, lemezolló vagy valamilyen nyírószerszám.

Az alábbiakban megtekinthető néhány, az általunk gyártott Element Cserepeslemezzel fedett tető. A komplett kivitelezést is cégünk szakemberei végezték.

View the embedded image gallery online at:
http://www.tesz97.hu/cserepeslemez/#sigFreeId7da3f158dc